Category: Promo

Ti Shkërdhatë! – Qëndresë HALILI

Poetesha dhe shkrimtarja Qëndresë Halili ( Poezi) Ti Shkërdhatë! Ti i tund vithet e tua, flokët t`i mbulojn ato, ke trup te bukur prej filizi, për ta lën bota gjysmen e saj. Ti gjithmonë...

DITË SHPIRTI – Irena Gjoni

(Poezia fituese në manifestimin Flaka… “Pena e flakës”) DITË SHPIRTI Ti erdhe te unë… Tingulli i shpirtit, galaktikën e matme sekondat për të qenë afër meje.Në mungesë të zërit, shpërthen meteorëqë nga përplasjet e...

DASHURIA SI NDJESI E VEÇANTË POETIKE

(Dr. Zejnepe Alili – Rexhepi “Ujëvara e syrit”, ARS Tetovë, faqe, 119) Shkruan: Bilall Maliqi Në librin e “Ujëvara e syrit”, poetja dhe studiuesja e njohur gjithandej trojeve shqiptare, Dr. Zejnepe Alili-Rexhepi, hap një...

Tre tregime të shkurtëra nga IRENA GJONI

ÇMENDJA E KUKULLZËS Përvjetori i parë i tyre po afrohej. Ajo kishte ditë që po mendohej t’i bënte dhuratë diçka të jashtëzakonshme. Ishte i vetmi njeri që ajo donte ta bënte të lumtur me...